Retningslinjer for personvern

Med denne personvernerklæringen ønsker vi å informere deg om hvilke typer personopplysninger (heretter også forkortet til "data") vi behandler, til hvilke formål og i hvilket omfang. Personvernerklæringen gjelder for all behandling av personopplysninger som utføres av oss, både som en del av leveringen av våre tjenester og, spesielt, på våre nettsteder, i mobilapplikasjoner og i eksterne online-tilstedeværelser, for eksempel våre profiler på sosiale medier (heretter samlet kalt "online-tilbudet"). Vi behandler personopplysningene dine på grunnlag av artikkel 5 i Georgias lov om beskyttelse av personopplysninger og artikkel 6 i EUs personvernforordning.

Ansvarlig

SilkRoot LLC
Den autonome republikken Adjara
Georgia

E-postadresse
SECURE@ silkroot.io

Internasjonale samtaler
+44 20 4571 8261

www.silkroot.io

 

Georgias lov om beskyttelse av personopplysninger Georgia

Det rettslige grunnlaget for behandlingen av opplysningene, hvis brukeren har gitt sitt samtykke, er art. 5 i den georgiske loven om beskyttelse av personopplysninger

Du har rett til å be om bekreftelse på om opplysninger om deg blir behandlet og til å få informasjon om slike opplysninger, samt ytterligere informasjon og kopi av opplysningene i samsvar med art. 15 i den georgiske personopplysningsloven. 15 i den georgiske loven om beskyttelse av personopplysninger.

I henhold til art. 15 i den georgiske personopplysningsloven har du rett til å be om at opplysningene om deg kompletteres. 15 i den georgiske personopplysningsloven til å be om at opplysningene om deg kompletteres eller at uriktige opplysninger om deg korrigeres.

I henhold til art. 15 i den georgiske personopplysningsloven har du rett til å be om at opplysninger om deg slettes uten unødig forsinkelse og til å be om at behandlingen av opplysningene begrenses.

Du har rett til å protestere mot behandlingen i samsvar med art. 25 i den georgiske personopplysningsloven. 25 i den georgiske loven om beskyttelse av personopplysninger.

Du har også rett til å sende inn en klage til den kompetente tilsynsmyndigheten i henhold til Art. 26 i den georgiske loven om beskyttelse av personopplysninger.

 

EUS PERSONVERNFORORDNING

Oversikt over prosesseringsoperasjoner

Følgende oversikt oppsummerer hvilke typer opplysninger som behandles og formålet med behandlingen, og henviser til de registrerte.

Typer data som behandles

  • Beholdningsdata
  • Betalingsdata
  • Kontaktinformasjon
  • Innholdsdata
  • Kontraktsdata
  • Bruksdata
  • Meta-/kommunikasjonsdata

Kategorier av registrerte

  • Kunder
  • Interesserte parter
  • Kommunikasjonspartnere
  • Brukere
  • Forretnings- og avtalepartnere
  • Elever/studenter/deltakere

Formål med behandlingen

  • Levering av kontraktsfestede tjenester og kundeservice.
  • Kontaktforespørsler og kommunikasjon.
  • Sikkerhetstiltak.
  • Måling av rekkevidde.
  • Kontor- og organisasjonsprosedyrer.
  • Remarketing.
  • Omregningsmål.
  • Sporing av tilknyttede selskaper.
  • Håndtere og svare på henvendelser.
  • Tilbakemeldinger.
  • Markedsføring.
  • Profiler med brukerrelatert informasjon.
  • Oppbygging av publikum.
  • Tilrettelegging av vårt nettbaserte tilbud og brukervennlighet.

Relevant rettslig grunnlag

Nedenfor finner du en oversikt over de rettslige grunnlagene i personvernforordningen som ligger til grunn for vår behandling av personopplysninger. Vi gjør oppmerksom på at det i tillegg til bestemmelsene i personvernforordningen kan gjelde nasjonale databeskyttelsesforskrifter i det landet du eller vi er bosatt eller hjemmehørende. Hvis det i enkelte tilfeller skulle være aktuelt med mer spesifikke rettslige grunnlag, vil vi informere deg om disse i personvernerklæringen.

  • Samtykke (Art. 6 para. 1 p. 1 lit. a. DSGVO) - Den registrerte har gitt sitt samtykke til behandling av personopplysninger om ham/henne for et eller flere spesifikke formål.
  • Oppfyllelse av en kontrakt og forespørsler før kontraktsinngåelse (art. 6 para. 1 p. 1 lit. b. DSGVO) - Behandlingen er nødvendig for å oppfylle en kontrakt som den registrerte er part i, eller for å gjennomføre tiltak før kontraktsinngåelse på den registrertes anmodning.
  • Rettslig forpliktelse (art. 6 (1) s. 1 lit. c. DSGVO) - Behandlingen er nødvendig for å oppfylle en rettslig forpliktelse som den behandlingsansvarlige er underlagt.
  • Berettigede interesser (art. 6 (1) s. 1 lit. f. DSGVO) - Behandlingen er nødvendig for å beskytte den behandlingsansvarliges eller en tredjeparts berettigede interesser, med mindre den registrertes interesser eller grunnleggende rettigheter og friheter, som krever beskyttelse av personopplysninger, går foran.

Sikkerhetstiltak

Vi treffer egnede tekniske og organisatoriske tiltak i samsvar med loven, idet vi tar hensyn til det aktuelle tekniske nivået, kostnadene ved gjennomføringen og behandlingens art, omfang, omstendigheter og formål, samt de ulike sannsynlighetene for forekomst og omfanget av trusselen mot fysiske personers rettigheter og friheter, for å sikre et beskyttelsesnivå som står i forhold til risikoen.

Tiltakene omfatter særlig sikring av konfidensialitet, integritet og tilgjengelighet ved å kontrollere fysisk og elektronisk tilgang til opplysningene, samt tilgang til, innlegging, utlevering, sikring av tilgjengelighet og segregering av opplysningene. I tillegg har vi etablert prosedyrer for å sikre utøvelse av de registrertes rettigheter, sletting av data og reaksjoner på kompromittering av data. I tillegg tar vi allerede hensyn til beskyttelse av personopplysninger under utvikling eller valg av maskinvare, programvare og prosedyrer i samsvar med prinsippet om databeskyttelse, gjennom teknologidesign og databeskyttelsesvennlige standardinnstillinger.

SSL-kryptering (https): Vi bruker SSL-kryptering for å beskytte dataene dine som overføres via vårt nettbaserte tilbud. Du kjenner igjen slike krypterte forbindelser på prefikset https:// i adressefeltet i nettleseren din.

Overføring av personopplysninger

I forbindelse med vår behandling av personopplysninger kan det forekomme at opplysningene overføres eller utleveres til andre organer, selskaper, juridisk selvstendige organisasjonsenheter eller personer. Mottakere av disse opplysningene kan for eksempel være tjenesteleverandører som har fått i oppdrag å utføre IT-oppgaver, eller leverandører av tjenester og innhold som er integrert i et nettsted. I slike tilfeller overholder vi de juridiske kravene og inngår egnede kontrakter eller avtaler for å beskytte opplysningene dine med mottakerne av opplysningene.

Dataoverføring innad i organisasjonen: Vi kan overføre personopplysninger til andre enheter i organisasjonen vår eller gi dem tilgang til slike opplysninger. Når denne overføringen skjer for administrative formål, er overføringen av opplysninger basert på våre legitime forretnings- og driftsinteresser, eller den skjer når det er nødvendig for å oppfylle våre kontraktsrelaterte forpliktelser, eller når vi har samtykke fra de registrerte eller juridisk tillatelse.

Databehandling i tredjeland

Hvis vi behandler opplysninger i et tredjeland (dvs. utenfor Den europeiske union (EU), Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EØS)) eller behandlingen skjer i forbindelse med bruk av tredjepartstjenester eller utlevering eller overføring av opplysninger til andre personer, enheter eller selskaper, vil dette kun skje i samsvar med lovens krav.

Med forbehold om uttrykkelig samtykke eller kontraktsmessig eller juridisk påkrevd overføring, behandler eller lar vi bare behandle data i tredjeland med et anerkjent nivå av databeskyttelse, kontraktsmessig forpliktelse gjennom såkalte standard beskyttelsesklausuler fra EU-kommisjonen, i nærvær av sertifiseringer eller bindende interne databeskyttelsesforskrifter (art. 44 til 49 DSGVO, EU-kommisjonens informasjonsside: https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/international-dimension-data-protection_de).

Sletting av data

Opplysningene som behandles av oss, vil bli slettet i samsvar med lovens krav så snart deres samtykke til behandling trekkes tilbake eller andre tillatelser opphører å gjelde (f.eks. hvis formålet med behandlingen av disse opplysningene har opphørt å gjelde eller de ikke er nødvendige for formålet).

Hvis opplysningene ikke slettes fordi de er nødvendige for andre og lovlig tillatte formål, vil behandlingen være begrenset til disse formålene. Det vil si at opplysningene sperres og ikke behandles for andre formål. Dette gjelder for eksempel opplysninger som må oppbevares av handels- eller skatterettslige grunner, eller hvis lagring er nødvendig for å gjøre gjeldende, utøve eller forsvare rettskrav eller for å beskytte rettighetene til en annen fysisk eller juridisk person.

Våre databeskyttelseserklæringer kan også inneholde ytterligere informasjon om oppbevaring og sletting av data, som vil ha forrang for de respektive behandlingsoperasjonene.

Bruk av informasjonskapsler

Informasjonskapsler er små tekstfiler eller andre minnenotater som lagrer informasjon på sluttapparater og leser informasjon fra sluttapparatene. For eksempel for å lagre påloggingsstatusen på en brukerkonto, innholdet i en handlekurv i en e-butikk, innholdet du har fått tilgang til, eller funksjoner som er brukt i et nettbasert tilbud. Informasjonskapsler kan også brukes til ulike formål, f.eks. for å sikre funksjonalitet, sikkerhet og komfort i nettbaserte tilbud og for å analysere besøksstrømmer.

Merknader om samtykke: Vi bruker informasjonskapsler i samsvar med juridiske krav. Derfor innhenter vi samtykke fra brukerne på forhånd, med mindre det ikke er lovpålagt. Samtykke er ikke påkrevd hvis lagring og lesing av informasjon, inkludert informasjonskapsler, er absolutt nødvendig for å gi brukeren en telemedietjeneste (dvs. vårt online-tilbud) som de uttrykkelig har bedt om. Det tilbakekallbare samtykket er tydelig kommunisert til brukerne og inneholder informasjon om den aktuelle bruken av informasjonskapsler.

Merknader om rettslig grunnlag i henhold til personvernlovgivningen: Det rettslige grunnlaget i henhold til personvernlovgivningen for å behandle brukernes personopplysninger ved hjelp av informasjonskapsler avhenger av om vi ber brukerne om samtykke. Hvis brukerne samtykker, er det juridiske grunnlaget for behandling av opplysningene deres deres erklærte samtykke. I motsatt fall behandles opplysningene som behandles ved hjelp av informasjonskapsler, på grunnlag av våre berettigede interesser (f.eks. i forbindelse med driften av vårt nettbaserte tilbud og forbedring av brukervennligheten) eller, hvis dette gjøres i forbindelse med oppfyllelsen av våre kontraktsforpliktelser, hvis bruken av informasjonskapsler er nødvendig for å oppfylle våre kontraktsforpliktelser. Hvilke formål informasjonskapslene behandles av oss, avklarer vi i løpet av denne personvernerklæringen eller i forbindelse med våre samtykke- og behandlingsprosedyrer.

Lagringstid: Når det gjelder lagringstid, skilles det mellom følgende typer informasjonskapsler:

  • Midlertidige informasjonskapsler (også: sesjonscookies): Midlertidige informasjonskapsler slettes senest etter at en bruker har forlatt et online-tilbud og lukket sluttapparatet (f.eks. nettleser eller mobilapplikasjon).
  • Permanente informasjonskapsler: Permanente informasjonskapsler forblir lagret selv etter at sluttapparatet er stengt. For eksempel kan påloggingsstatusen lagres, eller foretrukket innhold kan vises direkte når brukeren besøker et nettsted på nytt. På samme måte kan brukerdata som samles inn ved hjelp av informasjonskapsler, brukes til å måle rekkevidden. Med mindre vi gir brukerne eksplisitt informasjon om typen informasjonskapsler og hvor lenge de lagres (f.eks. i forbindelse med innhenting av samtykke), bør brukerne gå ut fra at informasjonskapslene er permanente og at lagringsperioden kan være opptil to år.

Generell informasjon om tilbakekalling og innsigelse (fravalg): Brukere kan når som helst tilbakekalle samtykket de har gitt, og også sende inn en innsigelse mot behandlingen i samsvar med de juridiske kravene i art. 21 DSGVO (ytterligere informasjon om innsigelse er gitt som en del av denne personvernerklæringen). Brukere kan også gjøre innsigelser ved hjelp av innstillingene i nettleseren.

Forretningstjenester

Vi behandler opplysninger om våre avtale- og forretningspartnere, f.eks. kunder og interessenter (samlet omtalt som "avtalepartnere") i forbindelse med kontraktsforhold og sammenlignbare juridiske forhold samt relaterte tiltak og i forbindelse med kommunikasjon med avtalepartnere (eller før kontraktsinngåelse), f.eks. for å besvare forespørsler.

Vi behandler disse opplysningene for å oppfylle våre kontraktsforpliktelser. Dette omfatter særlig forpliktelsene til å levere de avtalte tjenestene, eventuelle oppdateringsforpliktelser og rettsmidler i tilfelle garanti- og andre tjenesteavbrudd. I tillegg behandler vi opplysningene for å beskytte våre rettigheter og for å utføre administrative oppgaver knyttet til disse forpliktelsene og selskapets organisasjon. I tillegg behandler vi opplysningene på grunnlag av vår berettigede interesse i forsvarlig og forretningsmessig styring samt sikkerhetstiltak for å beskytte våre avtalepartnere og vår forretningsvirksomhet mot misbruk, fare for deres data, hemmeligheter, informasjon og rettigheter (f.eks. for å involvere telekommunikasjon, transport og andre hjelpetjenester samt underleverandører, banker, skatte- og juridiske rådgivere, leverandører av betalingstjenester eller skattemyndigheter). Innenfor rammen av gjeldende lovverk utleverer vi kun opplysninger om avtalepartnere til tredjeparter i den grad dette er nødvendig for de nevnte formålene eller for å oppfylle juridiske forpliktelser. Avtalepartnere vil bli informert om ytterligere former for behandling, f.eks. for markedsføringsformål, innenfor rammen av denne personvernerklæringen.

Vi informerer avtalepartnerne om hvilke opplysninger som er nødvendige for de nevnte formålene før eller i løpet av datainnsamlingen, f.eks. i elektroniske skjemaer, ved hjelp av spesiell merking (f.eks. farger) eller symboler (f.eks. stjerner eller lignende), eller personlig.

Vi sletter opplysningene etter utløpet av lovbestemte garanti- og lignende forpliktelser, dvs. vanligvis etter 4 år, med mindre opplysningene er lagret på en kundekonto, f.eks. så lenge de må oppbevares av lovbestemte arkivhensyn (f.eks. av skattemessige årsaker, vanligvis 10 år). Vi sletter opplysninger som kontraktspartneren har gitt oss som en del av en bestilling i henhold til spesifikasjonene i bestillingen, vanligvis etter at bestillingen er avsluttet.

I den grad vi bruker tredjepartsleverandører eller -plattformer for å levere tjenestene våre, gjelder vilkårene og betingelsene og databeskyttelseserklæringene til de respektive tredjepartsleverandørene eller -plattformene i forholdet mellom brukerne og leverandørene.

Økonomiske analyser og markedsundersøkelser

Av forretningsmessige årsaker og for å kunne identifisere markedstrender, ønsker fra avtalepartnere og brukere, analyserer vi dataene vi har om forretningstransaksjoner, kontrakter, forespørsler osv., der gruppen av registrerte kan omfatte avtalepartnere, interessenter, kunder, besøkende og brukere av vårt online-tilbud.
Analysene utføres i forbindelse med forretningsevalueringer, markedsføring og markedsundersøkelser (f.eks. for å finne kundegrupper med ulike egenskaper). I den forbindelse kan vi, hvis tilgjengelig, ta hensyn til profilene til registrerte brukere og opplysninger om dem, f.eks. om hvilke tjenester som brukes. Analysene tjener kun oss og blir ikke offentliggjort eksternt, med mindre det dreier seg om anonyme analyser med oppsummerte, dvs. anonymiserte verdier. I tillegg tar vi hensyn til brukernes personvern og behandler dataene for analyseformål så pseudonymt som mulig og, hvis mulig, anonymt (f.eks. som oppsummerte data).

Butikk og e-handel

Vi behandler opplysningene om kundene våre for å gjøre det mulig for dem å velge, kjøpe eller bestille de valgte produktene, varene og relaterte tjenester, samt betaling og levering eller utførelse. Hvis det er nødvendig for gjennomføringen av en bestilling, bruker vi tjenesteleverandører, særlig post-, spedisjons- og fraktselskaper, til å utføre leveringen eller gjennomføringen til våre kunder. For behandling av betalingstransaksjoner bruker vi tjenester fra banker og leverandører av betalingstjenester. Den nødvendige informasjonen identifiseres som sådan i forbindelse med bestillingen eller en tilsvarende anskaffelsesprosess og omfatter den informasjonen som er nødvendig for levering eller levering og fakturering, samt kontaktinformasjon, slik at en eventuell konsultasjon kan gjennomføres.

Byråets tjenester

Vi behandler våre kunders opplysninger som en del av våre kontraktsfestede tjenester, som for eksempel kan omfatte konseptuell og strategisk rådgivning, kampanjeplanlegging, programvare- og designutvikling/rådgivning eller vedlikehold, implementering av kampanjer og prosesser, håndtering, serveradministrasjon, dataanalyse/konsulenttjenester og opplæringstjenester.

Utdannings- og opplæringstjenester

Vi behandler opplysninger om deltakere i våre utdannings- og opplæringstjenester (som vanligvis omtales som "deltakere") for å kunne levere våre opplæringstjenester til dem. Hvilke opplysninger som behandles i denne sammenheng, samt behandlingens art, omfang, formål og nødvendighet, bestemmes av det underliggende kontrakts- og opplæringsforholdet. Behandlingsformene omfatter også prestasjonsvurdering og evaluering av våre og lærernes tjenester.

I løpet av vår virksomhet kan vi også behandle spesielle kategorier av opplysninger, særlig opplysninger om helsen til elever og studenter, samt opplysninger som avslører etnisk opprinnelse, politiske meninger, religiøs eller ideologisk overbevisning. For dette formålet innhenter vi om nødvendig et uttrykkelig samtykke fra deltakerne, og ellers behandler vi de spesielle kategoriene av opplysninger bare hvis det er nødvendig for å kunne tilby opplæringstjenester, av hensyn til helsevesenet, sosial beskyttelse eller beskyttelse av deltakernes vitale interesser.

Hvis det er nødvendig for å oppfylle kontrakten vår, for å beskytte vitale interesser eller er lovpålagt, eller hvis vi har samtykke fra deltakerne, utleverer eller overfører vi deltakernes opplysninger til tredjeparter eller agenter, for eksempel myndigheter eller innen IT-, kontor- eller sammenlignbare tjenester, i samsvar med kravene i profesjonslovgivningen.

  • Typer data som behandles: beholdningsdata (f.eks. navn, adresser); betalingsdata (f.eks. bankopplysninger, fakturaer, betalingshistorikk); kontaktdata (f.eks. e-post, telefonnummer); kontraktsdata (f.eks. kontraktsgjenstand, vilkår, kundekategori); bruksdata (f.eks. besøkte nettsteder, interesse for innhold, tilgangstider); meta/kommunikasjonsdata (f.eks. enhetsinformasjon, IP-adresser).
  • Registrerte personer: Kunder, potensielle kunder, forretnings- og avtalepartnere, elever/studenter/deltakere.
  • Formålene med behandlingen: levering av kontraktsmessige tjenester og kundeservice, sikkerhetstiltak, kontaktforespørsler og kommunikasjon, kontor- og organisasjonsprosedyrer, håndtering og besvarelse av forespørsler, konverteringsmåling (måling av effektiviteten av markedsføringsaktiviteter), profiler med brukerrelatert informasjon (oppretting av brukerprofiler).
  • Juridisk grunnlag: kontraktsoppfyllelse og forespørsler før kontraktsinngåelse (art. 6 para. 1 s. 1 lit. b. DSGVO); Legitime interesser (art. 6 para. 1 s. 1 lit. f. DSGVO); Juridisk forpliktelse (art. 6 para. 1 s. 1 lit. c. DSGVO).

Bruk av nettbaserte plattformer for tilbuds- og salgsformål

Vi tilbyr våre tjenester på nettbaserte plattformer som drives av andre tjenesteleverandører. I denne sammenheng gjelder personvernreglene for de respektive plattformene i tillegg til våre personvernregler. Dette gjelder spesielt med hensyn til gjennomføring av betalingsprosessen og prosedyrene som brukes på plattformene for rekkeviddemåling og interessebasert markedsføring.

  • Typer data som behandles: beholdningsdata (f.eks. navn, adresser); betalingsdata (f.eks. bankopplysninger, fakturaer, betalingshistorikk); kontaktdata (f.eks. e-post, telefonnummer); kontraktsdata (f.eks. kontraktsgjenstand, vilkår, kundekategori); bruksdata (f.eks. besøkte nettsteder, interesse for innhold, tilgangstider); meta/kommunikasjonsdata (f.eks. enhetsinformasjon, IP-adresser).
  • Dataemner: Kunder.
  • Formålene med behandlingen: levering av kontraktsfestede tjenester og kundeservice.
  • Juridiske grunner: Kontraktsoppfyllelse og forespørsler før kontraktsinngåelse (art. 6 para. 1 s. 1 lit. b. DSGVO); Legitime interesser (art. 6 para. 1 s. 1 lit. f. DSGVO).

Ytterligere merknader om behandlingsoperasjoner, prosedyrer og tjenester:

  • Amazon: Nettbasert markedsplass for e-handel; Tjenesteleverandør: Amazon Europe Core S.à.r.l., Amazon EU S.à.r.l., Amazon Services Europe S.à.r.l. og Amazon Media EU S.à.r.l., alle fire lokalisert på 38, avenue John F. Kennedy, L-1855 Luxembourg, og Amazon Instant Video Germany GmbH, Domagkstr. 28, 80807 München, Tyskland (samlet "Amazon Europe"), morselskap: Amazon.com, Inc, 2021 Seventh Ave, Seattle, Washington 98121, USA; nettsted: https://www.amazon.de/; personvernerklæring: https://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html?nodeId=201909010.
  • eBay: Nettbasert markedsplass for e-handel; tjenesteleverandør: eBay Marketplaces GmbH, Helvetiastrasse 15/17, 3005 Bern, Sveits; nettsted: https://www.ebay.de/; personvernerklæring: https://www.ebay.de/help/policies/member-behavior-policies/datenschutzerklrung?id=4260.
  • Rakuten: Nettbasert markedsplass for e-handel; Tjenesteleverandør: Rakuten Deutschland GmbH, Geisfelder Str. 16, 96050 Bamberg, Tyskland; nettsted: https://www.rakuten.de/; personvernerklæring: https://www.rakuten.de/info/datenschutz.

Tilrettelegging av online-tilbudet og webhotell

For å kunne tilby vårt nettbaserte tilbud på en sikker og effektiv måte, bruker vi tjenestene til en eller flere webhotell-leverandører som har tilgang til det nettbaserte tilbudet fra sine servere (eller servere som administreres av dem). For disse formålene kan vi bruke infrastruktur- og plattformtjenester, datakapasitet, lagringsplass og databasetjenester, samt sikkerhetstjenester og tekniske vedlikeholdstjenester.

Dataene som behandles som en del av hostingtilbudet, kan omfatte all informasjon om brukerne av vårt online-tilbud, som genereres som en del av bruken og kommunikasjonen. Dette inkluderer regelmessig IP-adressen, som er nødvendig for å levere innholdet i nettbaserte tilbud til nettlesere, og alle oppføringer som gjøres i vårt nettbaserte tilbud eller fra nettsteder.

  • Typer data som behandles: Innholdsdata (f.eks. oppføringer i elektroniske skjemaer); bruksdata (f.eks. besøkte nettsider, interesse for innhold, tilgangstider); meta-/kommunikasjonsdata (f.eks. enhetsinformasjon, IP-adresser).
  • Registrerte personer: Brukere (f.eks. besøkende på nettstedet, brukere av nettbaserte tjenester).
  • Formålene med behandlingen: levering av vårt nettbaserte tilbud og brukervennlighet, levering av kontraktsmessige tjenester og kundeservice.
  • Juridisk grunnlag: Berettigede interesser (art. 6 para. 1 s. 1 lit. f. DSGVO).

Ytterligere merknader om behandlingsprosesser, prosedyrer og tjenester:

  • Innsamling av tilgangsdata og loggfiler: samler vi selv (eller vår leverandør av webhotell) inn data om hver tilgang til serveren (såkalte serverloggfiler). Serverloggfilene kan inneholde adressen og navnet på de besøkte nettsidene og filene, dato og klokkeslett for tilgangen, overført datamengde, melding om vellykket tilgang, nettlesertype og -versjon, brukerens operativsystem, henvisnings-URL (den tidligere besøkte siden) og som regel IP-adresser og den anmodende leverandøren. Serverloggfilene kan på den ene siden brukes av sikkerhetshensyn, f.eks. for å forhindre overbelastning av serveren (spesielt i tilfelle voldelige angrep, såkalte DDoS-angrep), og på den andre siden for å sikre utnyttelse av serverne og deres stabilitet; sletting av data: Loggfilinformasjon lagres i maksimalt 30 dager og slettes eller anonymiseres deretter. Data som må lagres videre av bevishensyn, slettes ikke før den aktuelle hendelsen er endelig avklart.
  • Nettverk for innholdslevering: Vi bruker et "content delivery network" (CDN). Et CDN er en tjeneste som gjør det mulig å levere innholdet i et online-tilbud, spesielt store mediefiler som grafikk eller programskript, raskere og sikrere ved hjelp av regionalt distribuerte servere som er koblet til via Internett.
  • WordPress.com: Hostingplattform for blogger/nettsteder; Tjenesteleverandør: Automattic Inc, 60 29th Street #343, San Francisco, CA 94110, USA; Nettsted: https://wordpress.com; Retningslinjer for personvern: https://automattic.com/de/privacy/; Avtale om ordrebehandling: inngått med leverandøren: https://wordpress.com/support/data-processing-agreements/.

Blogger og publiseringsmedier

Vi bruker blogger eller tilsvarende kommunikasjons- og publiseringsmedier på nettet (heretter kalt "publiseringsmedium"). Lesernes opplysninger behandles i forbindelse med publiseringsmediet kun i den grad det er nødvendig for presentasjonen og kommunikasjonen mellom forfattere og lesere eller av sikkerhetsmessige årsaker. For øvrig henviser vi til informasjonen om behandling av besøkende på vårt publiseringsmedium innenfor rammen av denne personvernerklæringen.

  • Typer data som behandles: beholdningsdata (f.eks. navn, adresser); kontaktdata (f.eks. e-post, telefonnumre); innholdsdata (f.eks. oppføringer i elektroniske skjemaer); bruksdata (f.eks. besøkte nettsteder, interesse for innhold, tilgangstider); meta/kommunikasjonsdata (f.eks. enhetsinformasjon, IP-adresser); kontraktsdata (f.eks. kontraktsgjenstand, vilkår, kundekategori).
  • Registrerte personer: Brukere (f.eks. besøkende på nettstedet, brukere av nettbaserte tjenester).
  • Formålene med behandlingen: levering av kontraktsmessige tjenester og kundeservice, tilbakemeldinger (f.eks. innsamling av tilbakemeldinger via nettskjema), levering av vårt nettbaserte tilbud og brukervennlighet, sikkerhetstiltak, administrasjon og svar på henvendelser.
  • Juridisk grunnlag: kontraktsoppfyllelse og forespørsler før kontraktsinngåelse (art. 6 avsn. 1 s. 1 lit. b. DSGVO); legitime interesser (art. 6 avsn. 1 s. 1 lit. f. DSGVO).

Ytterligere merknader om behandlingsoperasjoner, prosedyrer og tjenester:

  • Kommentarer og bidrag: Når brukere legger igjen kommentarer eller andre bidrag, kan IP-adressene deres lagres basert på våre legitime interesser. Dette gjøres av hensyn til vår sikkerhet i tilfelle noen legger igjen ulovlig innhold i kommentarer og innlegg (fornærmelser, forbudt politisk propaganda osv.). I så fall kan vi selv bli straffeforfulgt for kommentaren eller innlegget og er derfor interessert i identiteten til forfatteren. I tillegg forbeholder vi oss retten til, på grunnlag av våre legitime interesser, å behandle brukernes opplysninger med det formål å oppdage spam. På samme rettslige grunnlag forbeholder vi oss retten til å lagre brukernes IP-adresser i forbindelse med spørreundersøkelser så lenge de varer, og til å bruke informasjonskapsler for å unngå flere stemmer. Personopplysningene som oppgis i forbindelse med kommentarer og bidrag, eventuell kontakt- og nettstedsinformasjon samt innholdsrelatert informasjon lagres permanent av oss inntil brukeren motsetter seg dette.
  • Henting av WordPress-emojier og smilies: Henting av WordPress-emojis og smilies - I WordPress-bloggen vår brukes grafiske emojis (eller smilies), dvs. små grafiske filer som uttrykker følelser, for effektiv integrering av innholdselementer, hentet fra eksterne servere. Leverandørene av serverne samler inn brukernes IP-adresser. Dette er nødvendig for at emoji-filene skal kunne overføres til brukernes nettlesere; tjenesteleverandør: Automattic Inc, 60 29th Street #343, San Francisco, CA 94110, USA; nettsted: https://automattic.com; personvernerklæring: https://automattic.com/privacy.
  • Profilbilder fra Gravatar: Profilbilder - Vi bruker tjenesten Gravatar i vårt nettbaserte tilbud og spesielt i bloggen. Gravatar er en tjeneste der brukerne kan registrere og lagre profilbilder og e-postadressen sin. Hvis brukere legger igjen innlegg eller kommentarer på andre nettsteder (spesielt blogger) med den aktuelle e-postadressen, kan profilbildet vises ved siden av innleggene eller kommentarene. For dette formålet overføres e-postadressen som brukerne oppgir, til Gravatar i kryptert form for å kontrollere om det er lagret en profil for den. Dette er det eneste formålet med overføringen av e-postadressen. Den brukes ikke til andre formål, men slettes etterpå. Bruken av Gravatar er basert på våre legitime interesser, ettersom vi bruker Gravatar til å tilby forfattere av innlegg og kommentarer muligheten til å tilpasse innleggene sine med et profilbilde. Ved å vise bildene innhenter Gravatar brukernes IP-adresse, da dette er nødvendig for kommunikasjonen mellom en nettleser og en nettjeneste. Hvis brukerne ikke ønsker at et brukerbilde som er knyttet til deres e-postadresse på Gravatar, skal vises i kommentarfeltet, bør de bruke en e-postadresse som ikke er registrert hos Gravatar for å kommentere. Vi gjør også oppmerksom på at det er mulig å bruke en anonym e-postadresse eller ingen e-postadresse i det hele tatt hvis brukeren ikke ønsker at e-postadressen skal sendes til Gravatar. Brukere kan helt forhindre overføring av data ved ikke å bruke kommentarsystemet vårt; tjenesteleverandør: Automattic Inc, 60 29th Street #343, San Francisco, CA 94110, USA; nettsted: https://automattic.com; personvernerklæring: https://automattic.com/privacy.

Håndtering av kontakter og forespørsler

Når du tar kontakt med oss (f.eks. via kontaktskjema, e-post, telefon eller sosiale medier), samt i forbindelse med eksisterende bruker- og forretningsrelasjoner, behandles opplysningene om de som henvender seg, i den grad det er nødvendig for å svare på kontaktforespørslene og eventuelle forespurte tiltak.

Svar på kontaktforespørsler samt håndtering av kontakt- og forespørselsdata i forbindelse med kontrakts- eller førkontraktsforhold utføres for å oppfylle våre kontraktsforpliktelser eller for å svare på (før)kontraktsforespørsler og ellers på grunnlag av legitime interesser i å svare på forespørslene og opprettholde bruker- eller forretningsrelasjoner.

  • Typer data som behandles: beholdningsdata (f.eks. navn, adresser), kontaktdata (f.eks. e-post, telefonnummer), innholdsdata (f.eks. opplysninger i elektroniske skjemaer).
  • Registrerte personer: Kommunikasjonspartnere.
  • Formålene med behandlingen: kontaktforespørsler og kommunikasjon, levering av kontraktsmessige tjenester og kundeservice.
  • Juridisk grunnlag: Kontraktsoppfyllelse og forespørsler før kontraktsinngåelse (art. 6 avsn. 1 s. 1 lit. b. DSGVO); Legitime interesser (art. 6 avsn. 1 s. 1 lit. f. DSGVO); Rettslig forpliktelse (art. 6 avsn. 1 s. 1 lit. c. DSGVO).

Ytterligere merknader om behandlingsoperasjoner, prosedyrer og tjenester:

Kontaktskjema: Hvis brukere kontakter oss via vårt kontaktskjema, e-post eller andre kommunikasjonskanaler, behandler vi opplysningene som kommuniseres til oss i denne sammenhengen med det formål å behandle den kommuniserte forespørselen. For dette formålet behandler vi personopplysninger i forbindelse med førkontraktuelle og kontraktsmessige forretningsforhold, i den grad dette er nødvendig for å oppfylle dem, og ellers på grunnlag av våre legitime interesser samt kommunikasjonspartnernes interesser i å svare på forespørslene og våre juridiske oppbevaringsforpliktelser.

Webanalyse, overvåking og optimalisering

Webanalyse (også kalt "rekkeviddemåling") brukes til å evaluere strømmen av besøkende til vårt nettbaserte tilbud og kan omfatte atferd, interesser eller demografisk informasjon om besøkende, for eksempel alder eller kjønn, som pseudonyme verdier. Ved hjelp av rekkeviddeanalyse kan vi for eksempel finne ut når på døgnet netttilbudet vårt, funksjonene eller innholdet brukes mest eller inviterer til gjenbruk. På samme måte kan vi forstå hvilke områder som må optimaliseres.

I tillegg til webanalyse kan vi også bruke testprosedyrer, for eksempel for å teste og optimalisere ulike versjoner av vårt nettbaserte tilbud eller dets komponenter.

Med mindre annet er angitt nedenfor, kan profiler, dvs. data som er oppsummert for en bruksprosess, opprettes for disse formålene, og informasjon kan lagres i en nettleser eller i en terminalenhet og leses fra den. Informasjonen som samles inn, omfatter særlig besøkte nettsteder og elementer som brukes der, samt teknisk informasjon som hvilken nettleser som brukes, hvilket datasystem som brukes og informasjon om brukstid. Hvis brukerne har samtykket til innsamling av posisjonsdata fra oss eller fra leverandørene av tjenestene vi bruker, kan posisjonsdata også bli behandlet.

IP-adressene til brukerne lagres også. Vi bruker imidlertid en IP-maskeringsprosedyre (dvs. pseudonymisering ved å forkorte IP-adressen) for å beskytte brukerne. I forbindelse med webanalyse, A/B-testing og optimalisering lagres vanligvis ingen klare opplysninger om brukerne (som e-postadresser eller navn), men pseudonymer. Dette betyr at vi og leverandørene av programvaren som brukes, ikke kjenner brukernes faktiske identitet, men kun informasjonen som er lagret i brukernes profiler for de respektive prosedyrene.

Merknader om rettslig grunnlag: Hvis vi ber brukerne om samtykke til å bruke tredjepartsleverandører, er det rettslige grunnlaget for behandling av opplysninger samtykke. Ellers behandles brukernes opplysninger på grunnlag av våre berettigede interesser (dvs. interesse i effektive, økonomiske og mottakervennlige tjenester). I denne sammenheng henviser vi også til informasjonen om bruk av informasjonskapsler i denne personvernerklæringen.

  • Typer data som behandles: Bruksdata (f.eks. besøkte nettsteder, interesse for innhold, tilgangstider); meta-/kommunikasjonsdata (f.eks. enhetsinformasjon, IP-adresser).
  • Registrerte personer: Brukere (f.eks. besøkende på nettstedet, brukere av nettbaserte tjenester).
  • Formålene med behandlingen: rekkeviddemåling (f.eks. tilgangsstatistikk, gjenkjenning av tilbakevendende besøkende); profiler med brukerrelatert informasjon (opprettelse av brukerprofiler).
  • Sikkerhetstiltak: IP-maskering (pseudonymisering av IP-adressen).
  • Juridisk grunnlag: Samtykke (art. 6 para. 1 s. 1 lit. a. DSGVO); berettigede interesser (art. 6 para. 1 s. 1 lit. f. DSGVO).

Ytterligere merknader om behandlingsprosesser, prosedyrer og tjenester:

  • Google Analytics: webanalyse, rekkeviddemåling og måling av brukerstrømmer; Tjenesteleverandør: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland, morselskap: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; Nettsted: https://marketingplatform.google.com/intl/de/about/analytics/; Personvernerklæring: https://policies.google.com/privacy; Ytterligere informasjon: Typer behandling og opplysninger som behandles: https://privacy.google.com/businesses/adsservices; Databehandlingsvilkår for Googles annonseprodukter og standard kontraktsklausuler for overføring av opplysninger til tredjeland: https://business.safety.google/adsprocessorterms.

Markedsføring på nettet

Vi behandler personopplysninger for markedsføringsformål på nettet, noe som særlig kan omfatte markedsføring av reklameplass eller visning av salgsfremmende og annet innhold (samlet kalt "innhold") basert på potensielle brukerinteresser og måling av effektiviteten.

For disse formålene opprettes og lagres såkalte brukerprofiler i en fil (såkalt "informasjonskapsel") eller lignende prosedyrer som brukes til å lagre informasjon om brukeren som er relevant for presentasjonen av det nevnte innholdet. Denne informasjonen kan for eksempel omfatte innhold som er sett på, nettsteder som er besøkt, online-nettverk som er brukt, men også kommunikasjonspartnere og teknisk informasjon, for eksempel nettleseren som er brukt, datasystemet som er brukt og informasjon om brukstider og funksjoner som er brukt. Hvis brukerne har samtykket til innsamling av posisjonsdata, kan disse også bli behandlet.

IP-adressene til brukerne lagres også. Vi bruker imidlertid tilgjengelige IP-maskeringsprosedyrer (dvs. pseudonymisering ved å forkorte IP-adressen) for å beskytte brukerne. Generelt lagres ingen klare brukerdata (som e-postadresser eller navn) som en del av nettmarkedsføringsprosessen, men pseudonymer. Det betyr at vi og leverandørene av nettmarkedsføringsprosedyrene ikke kjenner brukernes faktiske identitet, men bare informasjonen som er lagret i profilene deres.

Informasjonen i profilene lagres vanligvis i informasjonskapsler eller ved hjelp av lignende prosedyrer. Disse informasjonskapslene kan senere som regel leses på andre nettsteder som bruker samme nettbaserte markedsføringsprosedyre og analyseres for å vise innhold, samt suppleres med ytterligere data og lagres på serveren til leverandøren av den nettbaserte markedsføringsprosedyren.

Unntaksvis kan klare data tilordnes profilene. Dette er f.eks. tilfelle hvis brukerne er medlemmer av et sosialt nettverk som vi bruker til markedsføring på nettet, og nettverket knytter brukernes profiler til de nevnte opplysningene. Vi gjør oppmerksom på at brukerne kan gjøre ytterligere avtaler med leverandørene, f.eks. ved å gi samtykke som en del av registreringsprosessen.

I prinsippet får vi bare tilgang til oppsummert informasjon om hvor vellykkede annonsene våre er. I forbindelse med såkalte konverteringsmålinger kan vi imidlertid kontrollere hvilke av våre nettbaserte markedsføringsprosesser som har ført til en såkalt konvertering, dvs. for eksempel en kontraktsinngåelse med oss. Konverteringsmålingen brukes utelukkende til å analysere suksessen til markedsføringstiltakene våre.

Med mindre annet er oppgitt, ber vi deg om å regne med at informasjonskapslene som brukes, lagres i en periode på to år.

Merknader om rettslig grunnlag: Hvis vi ber brukerne om samtykke til å bruke tredjepartsleverandører, er det rettslige grunnlaget for behandling av opplysninger samtykke. Ellers behandles brukernes opplysninger på grunnlag av våre berettigede interesser (dvs. interesse i effektive, økonomiske og mottakervennlige tjenester). I denne sammenheng henviser vi også til informasjonen om bruk av informasjonskapsler i denne personvernerklæringen.

  • Typer data som behandles: Bruksdata (f.eks. besøkte nettsteder, interesse for innhold, tilgangstider); meta-/kommunikasjonsdata (f.eks. enhetsinformasjon, IP-adresser).
  • Registrerte personer: Brukere (f.eks. besøkende på nettstedet, brukere av nettbaserte tjenester).
  • Formålene med behandlingen: remarketing, targeting (bestemme målgrupper som er relevante for markedsføringsformål eller på annen måte levere innhold), markedsføring, profilering med brukerrelatert informasjon (opprette brukerprofiler), konverteringsmåling (måle effektiviteten av markedsføringstiltak).
  • Sikkerhetstiltak: IP-maskering (pseudonymisering av IP-adressen).
  • Juridisk grunnlag: Samtykke (art. 6 para. 1 s. 1 lit. a. DSGVO); berettigede interesser (art. 6 para. 1 s. 1 lit. f. DSGVO).
  • Mulighet for innsigelse (opt-out): Vi henviser til databeskyttelseserklæringene til de respektive leverandørene og innsigelsesmulighetene som er gitt til leverandørene (såkalt "opt-out"). Hvis det ikke er angitt noen eksplisitt opt-out-mulighet, har du mulighet til å deaktivere informasjonskapsler i nettleserinnstillingene. Dette kan imidlertid begrense funksjonene i vårt nettbaserte tilbud. Vi anbefaler derfor følgende ekstra opt-out-alternativer, som tilbys i sammendrag for de respektive områdene: a) Europa: https://www.youronlinechoices.eu. b) Canada: https://www.youradchoices.ca/choices. c) USA: https://www.aboutads.info/choices. d) På tvers av landegrenser: https://optout.aboutads.info.

Mer informasjon om behandling, prosedyrer og tjenester:

  • Google Ad Manager: Vi bruker "Google Marketing Platform" (og tjenester som "Google Ad Manager") til å plassere annonser i Googles annonsenettverk (f.eks. i søkeresultater, i videoer, på nettsider osv.). Googles markedsføringsplattform kjennetegnes ved at annonser vises i sanntid basert på antatte brukerinteresser. Dette gjør det mulig for oss å vise annonser for og i vårt online-tilbud på en mer målrettet måte, slik at brukerne kun får se annonser som potensielt samsvarer med deres interesser. Hvis en bruker for eksempel får vist annonser for produkter som han eller hun var interessert i på andre nettbaserte tilbud, kalles dette "remarketing"; Tjenesteleverandør: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland, morselskap: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; Nettsted: https://marketingplatform.google.com; Retningslinjer for personvern: https://policies.google.com/privacy; Ytterligere informasjon: Typer behandling og opplysninger som behandles: https://privacy.google.com/businesses/adsservices; Vilkår for databehandling for Googles annonseprodukter: Informasjon om tjenester Databehandlingsvilkår mellom behandlingsansvarlige og standard kontraktsklausuler for overføring av data til tredjeland: https://business.safety.google/adscontrollerterms; Når Google opptrer som databehandler, databehandlingsvilkår for Googles annonseprodukter og standard kontraktsklausuler for overføring av data til tredjeland: https://business.safety.google/adsprocessorterms.
  • Google Ads og konverteringsmåling: Vi bruker den nettbaserte markedsføringsmetoden "Google Ads" for å plassere annonser i Googles annonsenettverk (f.eks. i søkeresultater, i videoer, på nettsider osv.) slik at de vises til brukere som har en antatt interesse for annonsene (såkalt "konvertering"). Videre måler vi konverteringen av annonsene. Vi får imidlertid bare vite det anonyme totale antallet brukere som har klikket på annonsen vår og blitt omdirigert til en side merket med en såkalt "conversion tracking tag". Selv mottar vi imidlertid ingen informasjon som gjør det mulig å identifisere brukerne; Tjenesteleverandør: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland, morselskap: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; Nettsted: https://marketingplatform.google.com; Retningslinjer for personvern: https://policies.google.com/privacy; Ytterligere informasjon: Typer behandling samt opplysninger som behandles: https://privacy.google.com/businesses/adsservices; Google Advertising Products Data Processing Terms: Informasjon om tjenester Databehandlingsvilkår mellom behandlingsansvarlige og standard kontraktsklausuler for overføring av data til tredjeland: https://business.safety.google/adscontrollerterms.
  • Google Adsense med tilpassede annonser: Vi bruker Google Adsense-tjenesten med personaliserte annonser, ved hjelp av hvilke annonser vises i vårt online-tilbud, og vi mottar godtgjørelse for visning eller annen bruk; Tjenesteleverandør: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland, morselskap: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; Nettsted: https://marketingplatform.google.com; Retningslinjer for personvern: https://policies.google.com/privacy; Ytterligere informasjon: Typer behandling og opplysninger som behandles: https://privacy.google.com/businesses/adsservices; Google Advertising Products Data Processing Terms: Information on Services Data Processing Terms between Controllers and Standard Contractual Clauses for Third Country Transfers of Data: https://business.safety.google/adscontrollerterms.
  • Google Adsense med ikke-persontilpassede annonser: Vi bruker Google Adsense-tjenesten med ikke-personlig tilpassede annonser, ved hjelp av hvilke annonser vises i vårt online-tilbud og vi mottar godtgjørelse for visning eller annen bruk; Tjenesteleverandør: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland, morselskap: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; Nettsted: https://marketingplatform.google.com; Retningslinjer for personvern: https://policies.google.com/privacy; Ytterligere informasjon: Typer behandling og opplysninger som behandles: https://privacy.google.com/businesses/adsservices; Google Ads Controller-Controller Data Protection Terms og standard kontraktsklausuler for dataoverføringer til tredjeland: https://business.safety.google/adscontrollerterms.
  • Målretting med Google Analytics: Vi bruker Google Analytics for å vise annonser som er plassert i annonseringstjenester fra Google og deres partnere, bare til brukere som også har vist interesse for vårt online-tilbud eller som har visse egenskaper (f.eks. interesser for bestemte emner eller produkter som bestemmes på grunnlag av besøkte nettsteder), som vi overfører til Google (såkalte "Remarketing Audiences" eller "Google Analytics Audiences"). Ved hjelp av Remarketing Audiences ønsker vi også å sikre at annonsene våre svarer til brukernes potensielle interesser; Tjenesteleverandør: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland, morselskap: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; Nettsted: https://marketingplatform.google.com; Juridisk grunnlag: https://business.safety.google/adsprocessorterms/; Retningslinjer for personvern: https://policies.google.com/privacy; Avtale om ordrebehandling: https://business.safety.google/adsprocessorterms/; Ytterligere informasjon: Typer behandling og opplysninger som behandles: https://privacy.google.com/businesses/adsservices; Databehandlingsvilkår for Googles annonseprodukter og standard kontraktsklausuler for overføring av opplysninger til tredjeland: https://business.safety.google/adsprocessorterms.
  • Microsoft Advertising: remarketing/konverteringsmåling; Tjenesteleverandør: Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, USA; Nettsted: https://about.ads.microsoft.com/; Retningslinjer for personvern: https://privacy.microsoft.com/de-de/privacystatement; Opt-out: https://choice.microsoft.com/de-DE/opt-out.

Tilknyttede programmer og tilknyttede lenker

I vårt nettbaserte tilbud inkluderer vi såkalte tilknyttede lenker eller andre henvisninger (som for eksempel kan omfatte søkemasker, widgets eller rabattkoder) til tilbud og tjenester fra tredjepartsleverandører (samlet kalt "tilknyttede lenker"). Hvis brukerne følger affiliate-lenkene eller benytter seg av tilbudene, kan vi motta provisjon eller andre fordeler fra disse tredjepartene (samlet kalt "provisjon").

For å kunne spore om brukerne har benyttet seg av tilbudene i en affiliate-lenke som vi bruker, er det nødvendig at de respektive tredjepartsleverandørene får vite at brukerne har fulgt en affiliate-lenke som brukes i vårt online-tilbud. Tilordningen av affiliate-lenkene til de respektive forretningstransaksjonene eller til andre handlinger (f.eks. kjøp) tjener utelukkende til provisjonsregnskap og vil bli kansellert så snart det ikke lenger er nødvendig for formålet.

I forbindelse med den nevnte tilordningen av affiliate-lenkene kan affiliate-lenkene suppleres med visse verdier som er en del av lenken eller som kan lagres andre steder, f.eks. i en informasjonskapsel. Verdiene kan bl.a. omfatte kildenettstedet (referrer), klokkeslettet, en online-identifikator for operatøren av nettstedet som affiliate-lenken befinner seg på, en online-identifikator for det aktuelle tilbudet, typen lenke som brukes, typen tilbud og en online-identifikator for brukeren.

Merknader om rettslig grunnlag: hvis vi ber brukerne om samtykke til bruk av tredjepartsleverandører, er det rettslige grunnlaget for behandlingen av opplysningene samtykke. Videre kan bruken av tredjepartsleverandører være en del av våre (pre)kontraktsmessige tjenester, forutsatt at bruken av tredjepartsleverandørene er avtalt innenfor disse rammene. Ellers behandles brukerdata på grunnlag av våre berettigede interesser (dvs. interesse i effektive, økonomiske og mottakervennlige tjenester). I denne sammenheng henviser vi også til informasjonen om bruk av informasjonskapsler i denne personvernerklæringen.

  • Typer data som behandles: kontraktsdata (f.eks. kontraktsgjenstand, vilkår, kundekategori); bruksdata (f.eks. besøkte nettsteder, interesse for innhold, tilgangstider); meta-/kommunikasjonsdata (f.eks. enhetsinformasjon, IP-adresser); lagerdata (f.eks. navn, adresser); betalingsdata (f.eks. bankopplysninger, fakturaer, betalingshistorikk).
  • Registrerte personer: Brukere (f.eks. besøkende på nettstedet, brukere av nettbaserte tjenester); kunder.
  • Formålene med behandlingen: sporing av tilknyttede selskaper, levering av kontraktsfestede tjenester og kundeservice.
  • Juridisk grunnlag: samtykke (art. 6 avsn. 1 s. 1 lit. a. DSGVO); oppfyllelse av kontrakt og forespørsler før kontraktsinngåelse (art. 6 avsn. 1 s. 1 lit. b. DSGVO); berettigede interesser (art. 6 avsn. 1 s. 1 lit. f. DSGVO).

Ytterligere merknader om behandlingsprosesser, prosedyrer og tjenester:

  • Amazons samarbeidsprogram: tilknyttet partnerprogram (Amazon og Amazon-logoen er varemerker for Amazon.com, Inc. eller et av dets tilknyttede selskaper); tjenesteleverandør: Amazon Europe Core S.à.r.l., Amazon EU S.à.r.l., Amazon Services Europe S.à.r.l. og Amazon Media EU S.à.r.l., alle fire med adresse 38, avenue John F. Kennedy, L-1855 Luxembourg, og Amazon Instant Video Germany GmbH, Domagkstr. 28, 80807 München, Tyskland (samlet kalt "Amazon Europe"); morselskap: Amazon.com, Inc, 2021 Seventh Ave, Seattle, Washington 98121, USA; nettsted: https://www.amazon.de; personvernerklæring: https://www.amazon.de/gp/help/customer/display.html?nodeId=201909010.
  • eBay Partner Network: Partnerprogram for affiliate-markedsføring; tjenesteleverandør: eBay Partner Network, Inc, 2145 Hamilton Ave, San Jose, CA 95125, USA; nettsted: https://partnernetwork.ebay.de; personvernerklæring: https://partnernetwork.ebay.de/legal#privacy-policy.

Kundeanmeldelser og vurderingsprosedyrer

Vi deltar i vurderings- og rangeringsprosesser for å evaluere, optimalisere og markedsføre tjenestene våre. Hvis brukerne vurderer oss eller på annen måte gir oss tilbakemelding via de deltakende vurderingsplattformene eller -prosedyrene, gjelder også de generelle forretnings- og bruksvilkårene og leverandørenes personvernerklæringer. Vurderingen krever som regel også registrering hos de respektive leverandørene.

For å sikre at personene som gir en vurdering, faktisk har brukt tjenestene våre, overfører vi med kundens samtykke de nødvendige opplysningene om kunden og den brukte tjenesten (inkludert navn, e-postadresse og bestillingsnummer eller varenummer) til den respektive vurderingsplattformen. Disse opplysningene brukes utelukkende til å verifisere brukerens autentisitet.

  • Typer data som behandles: kontraktsdata (f.eks. kontraktsgjenstand, vilkår, kundekategori); bruksdata (f.eks. besøkte nettsteder, interesse for innhold, tilgangstider); meta-/kommunikasjonsdata (f.eks. enhetsinformasjon, IP-adresser).
  • Registrerte personer: Kunder; brukere (f.eks. besøkende på nettstedet, brukere av nettbaserte tjenester).
  • Formålene med behandlingen: tilbakemeldinger (f.eks. innsamling av tilbakemeldinger via nettskjema), markedsføring.
  • Juridisk grunnlag: samtykke (art. 6 avsn. 1 s. 1 lit. a. DSGVO); berettigede interesser (art. 6 avsn. 1 s. 1 lit. f. DSGVO).

Ytterligere merknader om behandlingsoperasjoner, prosedyrer og tjenester:

Widget for vurdering: integrerer vi såkalte "rating-widgets" i vårt nettbaserte tilbud. En widget er et funksjonelt og innholdsmessig element som er integrert i vårt nettbaserte tilbud, og som viser informasjon som kan endres. Den kan for eksempel vises i form av et segl eller et lignende element, noen ganger også kalt "badge". I dette tilfellet vises det tilsvarende innholdet i widgeten i vårt online-tilbud, men det hentes i det øyeblikket fra serverne til den respektive widgetleverandøren. Dette er den eneste måten å alltid vise det aktuelle innholdet på, spesielt den aktuelle vurderingen. For dette formålet må det opprettes en datatilkobling fra nettstedet som hentes fra vårt online-tilbud til widgetleverandørens server, og widgetleverandøren mottar visse tekniske data (tilgangsdata, inkludert IP-adresse), som er nødvendige for at innholdet i widgeten kan leveres til brukerens nettleser. Videre mottar widget-leverandøren informasjon om at brukerne har besøkt vårt nettbaserte tilbud. Denne informasjonen kan lagres i en informasjonskapsel og brukes av widgetleverandøren til å identifisere hvilke nettbaserte tilbud som deltar i evalueringsprosessen, og som brukeren har besøkt. Informasjonen kan lagres i en brukerprofil og brukes til reklame- eller markedsundersøkelsesformål.

Tilstedeværelse i sosiale nettverk (sosiale medier)

Vi er til stede på nettet i sosiale nettverk og behandler brukerdata i denne sammenheng for å kommunisere med brukere som er aktive der, eller for å tilby informasjon om oss.

Vi gjør oppmerksom på at brukerdata kan bli behandlet utenfor EU. Dette kan medføre risiko for brukerne, for eksempel fordi det kan gjøre det vanskeligere å håndheve brukernes rettigheter.

I tillegg behandles brukerdata vanligvis i sosiale nettverk for markedsundersøkelser og reklameformål. For eksempel kan det opprettes brukerprofiler basert på brukernes adferd og interesser. Brukerprofilene kan i sin tur brukes til for eksempel å plassere annonser i og utenfor nettverkene som antas å samsvare med brukernes interesser. For disse formålene lagres det vanligvis informasjonskapsler på brukernes datamaskiner, der brukernes bruksatferd og interesser lagres. I tillegg kan det også lagres data i brukerprofilene som er uavhengige av enhetene som brukes av brukerne (spesielt hvis brukerne er medlemmer av de respektive plattformene og er logget inn på dem).

For en detaljert presentasjon av de respektive behandlingsformene og mulighetene for å protestere (opt-out), henviser vi til personvernerklæringene og informasjonen fra operatørene av de respektive nettverkene.

Når det gjelder forespørsler om informasjon og utøvelse av de registrertes rettigheter, vil vi også påpeke at disse rettighetene kan utøves mest effektivt hos leverandørene. Det er bare leverandørene som har tilgang til brukernes opplysninger og som kan iverksette egnede tiltak og gi informasjon direkte. Hvis du fortsatt trenger hjelp, kan du kontakte oss.

  • Typer data som behandles: kontaktdata (f.eks. e-post, telefonnummer); innholdsdata (f.eks. opplysninger i elektroniske skjemaer); bruksdata (f.eks. besøkte nettsteder, interesse for innhold, tilgangstider); meta-/kommunikasjonsdata (f.eks. enhetsinformasjon, IP-adresser).
  • Registrerte personer: Brukere (f.eks. besøkende på nettstedet, brukere av nettbaserte tjenester).
  • Formålene med behandlingen: kontaktforespørsler og kommunikasjon, tilbakemeldinger (f.eks. innsamling av tilbakemeldinger via nettskjema), markedsføring.
  • Juridisk grunnlag: Berettigede interesser (art. 6 para. 1 s. 1 lit. f. DSGVO).

Plugins og innebygde funksjoner og innhold

Vi integrerer funksjons- og innholdselementer i vårt nettbaserte tilbud som hentes fra serverne til de respektive leverandørene (heretter kalt "tredjepartsleverandører"). Dette kan f.eks. være grafikk, videoer eller bykart (heretter samlet kalt "innhold").

Integrasjonen krever alltid at tredjepartsleverandørene av dette innholdet behandler brukerens IP-adresse, siden de ikke kan sende innholdet til nettleseren uten IP-adressen. IP-adressen er dermed nødvendig for visning av dette innholdet eller denne funksjonaliteten. Vi bestreber oss på å kun bruke slikt innhold der de respektive leverandørene kun bruker IP-adressen til å levere innholdet. Tredjepartsleverandører kan også bruke såkalte pikseltagger (usynlig grafikk, også kjent som "web beacons") til statistiske formål eller markedsføringsformål. Pikseltaggene kan brukes til å analysere informasjon som besøkstrafikk på sidene på dette nettstedet. Den pseudonyme informasjonen kan også lagres i informasjonskapsler på brukerens enhet og kan blant annet inneholde teknisk informasjon om nettleseren og operativsystemet, henvisende nettsteder, besøkstidspunkt og annen informasjon om bruken av vårt online-tilbud, samt kobles til slik informasjon fra andre kilder.

Merknader om rettslig grunnlag: Hvis vi ber brukerne om samtykke til bruk av tredjepartsleverandører, er det rettslige grunnlaget for behandlingen av opplysningene samtykke. Ellers behandles brukernes opplysninger på grunnlag av våre berettigede interesser (dvs. interesse i effektive, økonomiske og mottakervennlige tjenester). I denne sammenheng henviser vi også til informasjonen om bruk av informasjonskapsler i denne personvernerklæringen.

  • Typer data som behandles: Bruksdata (f.eks. besøkte nettsteder, interesse for innhold, tilgangstider); meta-/kommunikasjonsdata (f.eks. enhetsinformasjon, IP-adresser); lagerdata (f.eks. navn, adresser); kontaktdata (f.eks. e-post, telefonnumre); innholdsdata (f.eks. oppføringer i elektroniske skjemaer).
  • Registrerte personer: Brukere (f.eks. besøkende på nettstedet, brukere av nettbaserte tjenester).
  • Formålene med behandlingen: levering av vårt nettbaserte tilbud og brukervennlighet; levering av kontraktsmessige tjenester og kundeservice; profiler med brukerrelatert informasjon (opprettelse av brukerprofiler); markedsføring.
  • Rettslig grunnlag: samtykke (art. 6 avsn. 1 s. 1 lit. a. DSGVO); oppfyllelse av kontrakt og forespørsler før kontraktsinngåelse (art. 6 avsn. 1 s. 1 lit. b. DSGVO); berettigede interesser (art. 6 avsn. 1 s. 1 lit. f. DSGVO).

Ytterligere merknader om behandlingsprosesser, prosedyrer og tjenester:

  • Integrering av tredjeparts programvare, skript eller rammeverk (f.eks. jQuery): vi integrerer programvare i vårt nettbaserte tilbud som vi henter fra andre leverandørers servere (f.eks. funksjonsbiblioteker som vi bruker for å presentere eller gjøre vårt nettbaserte tilbud mer brukervennlig). I den forbindelse samler de respektive leverandørene inn brukerens IP-adresse og kan behandle denne med det formål å overføre programvaren til brukerens nettleser og for sikkerhetsformål, samt for evaluering og optimalisering av tilbudet. - Vi integrerer programvare i vårt nettbaserte tilbud som vi henter fra andre leverandørers servere (f.eks. funksjonsbiblioteker som vi bruker for å vise eller gjøre vårt nettbaserte tilbud mer brukervennlig). I den forbindelse samler de respektive leverandørene inn brukernes IP-adresse og kan behandle denne for å overføre programvaren til brukernes nettleser og av sikkerhetsmessige årsaker, samt for å evaluere og optimalisere tilbudet.
  • Font Awesome: Visning av fonter og symboler; tjenesteleverandør: Fonticons, Inc. ,6 Porter Road Apartment 3R, Cambridge, MA 02140, USA; Nettsted: https://fontawesome.com/; Personvernerklæring: https://fontawesome.com/privacy.
  • Google Fonts: Vi integrerer skriftene ("Google Fonts") fra leverandøren Google, der brukerens data utelukkende brukes til å vise skriftene i brukerens nettleser. Integreringen er basert på våre berettigede interesser i en teknisk sikker, vedlikeholdsfri og effektiv bruk av skrifttyper, en enhetlig presentasjon av dem og hensyn til eventuelle lisensbegrensninger for integreringen; tjenesteleverandør: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland, morselskap: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; nettsted: https://fonts.google.com/; personvernerklæring: https://policies.google.com/privacy.
  • Twitter-plugins og innhold: Twitter-plugins og -knapper - Dette kan for eksempel omfatte innhold som bilder, videoer eller tekst og knapper som gjør det mulig for brukere å dele innhold fra dette nettbaserte tilbudet på Twitter; Tjenesteleverandør: Twitter International Company, One Cumberland Place, Fenian Street, Dublin 2 D02 AX07, Irland, morselskap: Twitter Inc, 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA; nettsted: https://twitter.com/de; personvernerklæring: https://twitter.com/privacy, (innstillinger: https://twitter.com/personalization).
  • YouTube-videoer: Videoinnhold; Tjenesteleverandør: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland; morselskap: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; Nettsted: https://www.youtube.com; Personvernerklæring: https://policies.google.com/privacy; Opt-out: Opt-out plugin: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de, Innstillinger for annonsevisning: https://adssettings.google.com/authenticated.
  • YouTube-videoer: Videoinnhold; YouTube-videoer integreres via et spesielt domene (gjenkjennelig ved komponenten "youtube-nocookie") i såkalt "utvidet databeskyttelsesmodus", der det ikke samles inn informasjonskapsler om brukeraktiviteter for å tilpasse videoavspilling. Likevel kan informasjon om brukerens interaksjon med videoen (f.eks. å huske det siste avspillingspunktet) lagres; tjenesteleverandør: Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Irland, morselskap: Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; nettsted: https://www.youtube.com; personvernerklæring: https://policies.google.com/privacy.
  • Vimeo: videoinnhold; tjenesteleverandør: Vimeo Inc, Attention: Legal Department, 555 West 18th Street New York, New York 10011, USA; Website: https://vimeo.com; Privacy Policy: https://vimeo.com/privacy; Opt-Out: Vi gjør oppmerksom på at Vimeo kan bruke Google Analytics og henviser til personvernerklæringen (https://policies.google.com/privacy), samt opt-out-alternativene for Google Analytics (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de) eller Googles innstillinger for bruk av data til markedsføringsformål (https://adssettings.google.com/).

Administrasjons-, organisasjons- og støtteverktøy

Vi bruker tjenester, plattformer og programvare fra andre leverandører (heretter kalt "tredjepartsleverandører") for å organisere, administrere, planlegge og levere tjenestene våre. Når vi velger tredjepartsleverandører og deres tjenester, overholder vi de juridiske kravene.

I denne sammenheng kan personopplysninger bli behandlet og lagret på tredjepartsleverandørenes servere. Dette kan omfatte ulike opplysninger som vi behandler i samsvar med denne personvernerklæringen. Det kan blant annet dreie seg om brukernes stamdata og kontaktdata, data om transaksjoner, kontrakter, andre prosesser og innholdet i disse.

Hvis brukere henvises til tredjepartsleverandører eller deres programvare eller plattformer i forbindelse med kommunikasjon, forretninger eller andre relasjoner med oss, kan tredjepartsleverandørene behandle bruksdata og metadata for sikkerhetsformål, tjenesteoptimalisering eller markedsføringsformål. Vi ber deg derfor om å følge de respektive tredjepartsleverandørenes databeskyttelseserklæringer.

Merknader om rettslig grunnlag: Hvis vi ber brukerne om samtykke til å bruke tredjepartsleverandører, er det rettslige grunnlaget for behandling av opplysninger samtykke. Videre kan bruken av tredjepartsleverandører være en del av våre (pre)kontraktsmessige tjenester, forutsatt at bruken av tredjepartsleverandørene ble avtalt innenfor disse rammene. Ellers behandles brukeropplysningene på grunnlag av våre berettigede interesser (dvs. interesse i effektive, økonomiske og mottakervennlige tjenester). I denne sammenheng henviser vi også til informasjonen om bruk av informasjonskapsler i denne personvernerklæringen.

  • Typer data som behandles: beholdningsdata (f.eks. navn, adresser); kontaktdata (f.eks. e-post, telefonnumre); innholdsdata (f.eks. opplysninger i elektroniske skjemaer); bruksdata (f.eks. besøkte nettsteder, interesse for innhold, tilgangstider); meta-/kommunikasjonsdata (f.eks. enhetsinformasjon, IP-adresser).
  • Registrerte personer: Kommunikasjonspartnere; brukere (f.eks. besøkende på nettstedet, brukere av nettbaserte tjenester).
  • Juridisk grunnlag: samtykke (art. 6 avsn. 1 s. 1 lit. a. DSGVO); oppfyllelse av kontrakt og forespørsler før kontraktsinngåelse (art. 6 avsn. 1 s. 1 lit. b. DSGVO); berettigede interesser (art. 6 avsn. 1 s. 1 lit. f. DSGVO).

Ytterligere merknader om behandlingsprosesser, prosedyrer og tjenester:

  • Andre tjenesteleverandører

Endring og oppdatering av personvernerklæringen

Vi ber deg om å holde deg løpende orientert om innholdet i vår personvernerklæring. Vi tilpasser personvernerklæringen så snart endringer i databehandlingen som utføres av oss, gjør dette nødvendig. Vi vil informere deg så snart endringene krever en samarbeidshandling fra din side (f.eks. samtykke) eller annen individuell varsling.

I den grad vi oppgir adresser og kontaktinformasjon til selskaper og organisasjoner i denne personvernerklæringen, ber vi deg være oppmerksom på at adressene kan endres over tid, og ber deg sjekke informasjonen før du kontakter oss.

De registrertes rettigheter

Som registrert har du ulike rettigheter i henhold til personvernforordningen, særlig i henhold til artikkel 15 til 21 i personvernforordningen:

  • Rett til å komme med innsigelser: Du har rett til når som helst å protestere mot behandling av personopplysninger om deg som utføres på grunnlag av art. 6(1)(e) eller (f) DSGVO. 6(1)(e) eller (f) DSGVO; dette gjelder også profilering basert på disse bestemmelsene. Hvis personopplysningene om deg behandles med henblikk på direkte markedsføring, har du rett til når som helst å protestere mot behandling av personopplysninger om deg med henblikk på slik markedsføring; dette gjelder også profilering i den grad den er knyttet til slik direkte markedsføring.
  • Rett til å trekke tilbake samtykke: Du har rett til når som helst å tilbakekalle ethvert samtykke du har gitt.
  • Rett til informasjon: du har rett til å be om bekreftelse på om de aktuelle opplysningene behandles og til informasjon om disse opplysningene, samt ytterligere informasjon og en kopi av opplysningene i samsvar med lovens krav.
  • Rett til retting: du har rett til, i samsvar med loven, å be om at opplysninger om deg kompletteres eller at uriktige opplysninger om deg rettes.
  • Rett til sletting og begrensning av behandling: I samsvar med lovens krav har du rett til å kreve at opplysninger om deg slettes uten forsinkelse, eller alternativt, i samsvar med lovens krav, å kreve at behandlingen av opplysningene begrenses.
  • Rett til dataportabilitet: Du har rett til å motta opplysninger om deg selv, som du har gitt oss, i et strukturert, vanlig og maskinlesbart format i samsvar med lovens krav, eller til å kreve at de overføres til en annen ansvarlig part.
  • Klage til tilsynsmyndigheten: uten at det berører andre administrative eller rettslige rettsmidler, har du rett til å klage til en tilsynsmyndighet, særlig i den medlemsstaten der du har ditt vanlige bosted, arbeidssted eller stedet for den påståtte overtredelsen, hvis du mener at behandlingen av personopplysninger om deg er i strid med kravene i personvernforordningen.

Definisjoner

Dette avsnittet gir deg en oversikt over begrepene som brukes i denne personvernerklæringen. Mange av begrepene er hentet fra loven og defineres først og fremst i artikkel 4 i personvernforordningen. De juridiske definisjonene er bindende. De følgende forklaringene er derimot først og fremst ment som en hjelp til å forstå. Begrepene er sortert i alfabetisk rekkefølge.

  • Sporing av tilknyttede selskaper: I forbindelse med affiliate-sporing logges lenker som brukes til å henvise brukere til nettsteder med produkt- eller andre tilbud. Operatørene av de respektive lenkenettstedene kan motta provisjon hvis brukerne følger disse såkalte affiliate-lenkene og deretter benytter seg av tilbudene (f.eks. kjøper varer eller bruker tjenester). Til dette formålet er det nødvendig for leverandørene å kunne spore om brukere som er interessert i visse tilbud, benytter seg av dem etter å ha fulgt affiliate-lenkene. Det er derfor nødvendig for funksjonaliteten til affiliate-lenker at de suppleres med visse verdier som blir en del av lenken eller lagres andre steder, f.eks. i en informasjonskapsel. Disse verdiene omfatter blant annet kildenettstedet (referrer), klokkeslettet, en online-identifikator for operatøren av nettstedet som affiliate-lenken var plassert på, en online-identifikator for det aktuelle tilbudet, en online-identifikator for brukeren samt sporingsspesifikke verdier, som for eksempel ID for reklamemedier, affiliate-ID og kategoriseringer.
  • Omregningsmål: Konverteringsmåling (også kalt "evaluering av besøkshandlinger") er en metode som brukes til å fastslå effektiviteten av markedsføringstiltak. Dette gjøres vanligvis ved å lagre en informasjonskapsel på brukernes enheter på nettstedene der markedsføringstiltakene finner sted, og deretter hente den frem igjen på målnettstedet. Dette gjør det for eksempel mulig for oss å spore om annonsene vi har plassert på andre nettsteder har vært vellykkede.
  • Personopplysninger: Med "personopplysninger" menes enhver opplysning om en identifisert eller identifiserbar fysisk person (heretter kalt "registrert"); en identifiserbar fysisk person er en person som kan identifiseres, direkte eller indirekte, særlig ved hjelp av en identifikator som et navn, et identifikasjonsnummer, lokaliseringsopplysninger, en nettbasert identifikator (f.eks. en informasjonskapsel) eller en eller flere faktorer som er spesifikke for den fysiske personens fysiske, fysiologiske, genetiske, psykiske, økonomiske, kulturelle eller sosiale identitet.
  • Profiler med brukerrelatert informasjon: Behandling av "profiler med brukerrelatert informasjon", forkortet "profiler", omfatter enhver form for automatisert behandling av personopplysninger som består i å bruke slike personopplysninger til å analysere, evaluere eller forutsi visse personlige aspekter knyttet til en fysisk person (avhengig av type profilering kan dette omfatte ulike opplysninger om demografi, atferd og interesser, f.eks. interaksjon med nettsteder og deres innhold osv.) (f.eks. interesser for bestemt innhold eller produkter, klikkatferd på et nettsted eller en lokasjon). Informasjonskapsler og sporingsbilder brukes ofte til profilering.
  • Måling av rekkevidde: Reach-måling (også kjent som webanalyse) brukes til å evaluere strømmen av besøkende til et nettbasert tilbud og kan omfatte de besøkendes atferd eller interesse for visse typer informasjon, for eksempel innholdet på nettstedet. Ved hjelp av rekkeviddeanalyse kan nettstedseiere for eksempel se når de besøkende besøker nettstedet deres og hvilket innhold de er interessert i. På denne måten kan de for eksempel tilpasse innholdet på nettstedet bedre til de besøkendes behov. I forbindelse med rekkeviddeanalyse brukes ofte pseudonyme informasjonskapsler og nettvarder for å gjenkjenne tilbakevendende besøkende og dermed få mer presise analyser av bruken av et nettbasert tilbud.
  • Remarketing: "Remarketing" eller "retargeting" er når det for eksempel i reklameøyemed noteres hvilke produkter en bruker var interessert i på et nettsted for å minne brukeren om disse produktene på andre nettsteder, f.eks. i annonser.
  • Kontrollør: Med "behandlingsansvarlig" menes en fysisk eller juridisk person, offentlig myndighet, etat eller annet organ som alene eller sammen med andre bestemmer formålet med og midlene for behandlingen av personopplysninger.
  • Bearbeiding: Med "behandling" menes enhver operasjon eller rekke av operasjoner som utføres på personopplysninger, enten det skjer automatisk eller ikke. Begrepet er vidt og omfatter praktisk talt all håndtering av opplysninger, enten det dreier seg om innsamling, evaluering, lagring, overføring eller sletting.
  • Dannelse av målgrupper: Målgruppedannelse (eller "custom audiences") er når målgrupper bestemmes for reklameformål, f.eks. visning av reklame. Basert på en brukers interesse for bestemte produkter eller emner på Internett kan man for eksempel konkludere med at denne brukeren er interessert i annonser for lignende produkter eller nettbutikken der brukeren så på produktene. På sin side snakker vi om "lookalike audiences" (eller lignende målgrupper) når innholdet som anses som egnet, vises til brukere som har profiler eller interesser som kan antas å samsvare med brukerne som profilene ble dannet for. Informasjonskapsler og sporingsbilder brukes vanligvis til å opprette egendefinerte målgrupper og lookalike målgrupper.

Tysk versjon opprettet med "Datenschutz-Generator.de" - Takk! RA Dr.Schwenke